Léčba akné a jizev po akné nemusí být složitá

28. dubna 2021

Troufáme si tvrdit, že jen málokoho někdy nepotrápilo akné. Jedno slovo, čtyři písmena a přitom tolik starostí pro naši pleť. Nevzhledné pupínky totiž netrápí pouze mladší generaci, ale umí znepříjemnit život i dospělému člověku.

Mnohdy neřešitelný problém, má ale zdánlivě jednoduché řešení. A to vám rádi představíme. Ale pěkně popořádku, nejdříve se s naším protivníkem seznámíme.

Jak akné vzniká?

Akné je chronické zánětlivé onemocnění mazových žláz a vlasových folikulů. Vzniká v tu chvíli, kdy se póry zanesou nahromaděním mazu v kombinaci s odumřelými buňkami. Následně se vytvoří zátka a vznikají černé nebo bílé tečky.

Jak mu předcházet?

Tak jako každý z nás je originál, tak i na každého zabírá něco jiného. Obecně ale platí:

Je důležité pupínky nijak nemačkat, protože pouze docílíte zhoršení problému.

Pozor na přemíru kořeněných jídel, uzenin i cukrovinek, jelikož nevhodná strava může s pletí udělat pořádnou neplechu. Ani alkohol a kouření pleti nijak neprospívá.

Co nejméně se dotýkejte obličeje. Rukama se dotýkáme všeho kolem nás, ale pleť je lepší vynechat. Obličeji naopak prospěje, když ho omyjete alespoň 2x denně speciálním přípravkem.

Léčba akné:

Někdy i dělat vše nestačí. Ale nezoufejte, protože jak jsme zmínili v úvodu článku, máme řešení. Léčbu akné v obličeji provádíme nejnovějším typem laseru Fotona. Výhodou ošetření je, že je velmi rychlé, komfortní a hlavně bezbolestné.

Dokonce s pomocí laseru umíme redukovat i staré jizvy po akné a neštovicích, vše samozřejmě opět bezbolestně a neinvazivně. V žádném případě se nemusíte obávat toho, že vás bude následně trápit zarudnutí, popáleniny nebo puchýře.

Léčba akné nemusí být neřešitelný problém, i když proti nám stojí silný protivník. Ale nebojte se, nejste v tom sami. Pomůžeme vám akné nejen zdolat, ale společně zabráníme tvorbě nového. Navíc jako bonus získáte mnohdy ztracené sebevědomí a to už stojí za to.

nejnovější články

23.4.2024

10.4.2024

5.4.2024

6.3.2024

21.2.2024

štítky